søndag 18. november 2012

Marsipan

Hjemmelaget marsipan


God kveld:). Da har jeg gjort ett forsøk på marsipanen og det gikk kjempe bra. Det eneste jeg har gjort disse dagene mens jeg har vert syk er å spise, lese og sove. Så skal man spise så mye så er det greit at det er uten sukker. Som jeg har nevt tidligere er jeg i full julestemning allerede, det kommer sakte men sikkert en "julete" ting i stua for hver dag. Nå har jeg funnet frem tre søte telysholdere fra i fjor og ett par hjerte holdere som skal stå i vinduet. Savner lukten av konge røkelse og lukten av jul i huset. Ikke lenge til nå:)
All denne jule stemningen fikk meg til å lage marsipan, så here goes. Det eneste du trenger er to eggehviter, mandelmel, sukrin og mandel essens.

Slik gjør du: Ta de to eggehvitene i en foodprosessor, ta ca. 3 ss. mandelmel og bland det sammen med egget. Bland dette godt sammen. Deretter tilsetter du sukrin ca. 3ss (eller sukrin melis, begge deler fungerer like bra) og tre dråper med mandel essens. Du må føle deg litt frem på blandingen, den skal bli såpass hard at du kan rulle små kuler. Er den ikke hard nokk så tilsetter du mere mandelmel. Smelt 70% sjokolade og rull marsipanen i sjokoladen. Settes så i kjøleskapet til avkjøling. etter 10-20 min kan det spises. Bon appetitt:)
 
De blir ganske brune i fargen pga mandelmelet, men  det er fult mulig å mikse og trikse med litt kondittorfarge.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar